Computer glazen

Werkt u veel achter de computer? Dan is een computerbril een ideale oplossing voor u!
 
Een computerglas heeft een design dat er voor zorgt dat u op een ontspannen manier naar uw scherm kunt kijken en ook kunt lezen op korte afstand zonder dat u hier een verkrampte houding aanneemt. Veelal wordt gewoon een multifocale bril of leesbril gebruikt voor computerwerk. U leest hieronder waarom dit geen fijne oplossing is tijdens computerwerk.
 
Een multifocale bril is niet ideaal voor achter de computer
Wanneer u met uw multifocale bril naar het computerscherm kijkt, zult u merken dat uw lichaam een gespannen houding zal aannemen om er voor te zorgen dat u beter zicht krijgt. Dit komt omdat het middelste gedeelte van deze glazen het smalst is. Om ruimer zicht te krijgen tijdens het computerwerk, beweegt u uw hoofd naar achter. Hierdoor komt u meer in het leesgedeelte van de multifocale bril te zitten. Op ten duur gaat u merken dat dit geen natuurlijke houding is en zult u spanningen in uw nek en rug ervaren.
 
Een leesbril is geen goede oplossing tijdens uw computerwerk
Naast een multifocale bril, is ook een leesbril geen fijne oplossing voor computerwerk. Een leesbril is alleen bedoeld voor de korte afstand (circa 40 cm). Uw beeldscherm staat op ongeveer 60-80 cm afstand. Om dan toch helder te kunnen zien met een leesbril, gaat u naar voren leunen zodat de afstand tussen u en de computer verkleind wordt. Constant naar voren leunen, kan op den duur natuurlijk ook zorgen voor nek- en rugklachten.
 
Een comfortabel brillenglas, speciaal voor achter de computer
Om deze beperkingen van multifocale glazen en leesglazen op te vangen, is er een speciaal glas ontwikkeld, namelijk het computerglas. Dit glas is speciaal ontwikkeld om op een natuurlijke manier naar uw beeldscherm te kunnen kijken. De focus van dit type glas ligt op de tussenafstand en leesafstand. Een computerglas loopt geleidelijk over van een middenafstand (bureaulengte) naar een leesafstand. Op deze manier heeft u zowel scherp zicht up uw beeldscherm, maar ook op leesafstand. 

computer brillen glazen Mestrini optiek maastricht Zeiss brillen glazen

Rust voor lichaam en ogen
Uw lichaamshouding zal een stuk verbeteren door het dragen van een computerbril. U zult een minder gespannen houding aannemen en hierdoor kunnen nek- en rugklachten afnemen. Naast de verbetering van uw lichaamshouding, zorgt een computerglas natuurlijk ook voor meer ontspanning voor uw ogen. U krijgt een breder en scherper zicht tijdens het werken achter uw computer.
Een computerbril is een goede zichtoplossing voor uw werk achter de computer. Wij zullen u daarom ook altijd het advies geven om naast uw multifocale bril een computerbril te gebruiken.