Digital glazen

Ontworpen voor een digitale levensstijl
  
Het digital glas is speciaal ontwikkeld om een extra ondersteuning te bieden in een digitale leefomgeving. Tv’s, laptops, tablets en smartphones zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het dagelijks leven. 64 procent van alle mensen maakt meer dan vier uur per dag gebruik van een computer of smartphone.  Mede hierdoor geeft twee op de drie mensen aan het gevoel te hebben een extra inspanning te moeten leveren om op digitale schermen goed te kunnen zien. Dit heeft de productie van brillenglazen uitgedaagd een passend glas te ontwerpen, geheel naar uw behoefte.
 

Een extra ondersteuning, een verlichting voor uw ogen
 
Met een lichte ondersteuning aan de onderkant van uw brillenglas kan voorkomen worden dat uw ogen last krijgen van oogstress. Door deze speciale opbouw worden brildragers ondersteund bij het gebruik van smartphones en tablets. De lichte ondersteuning komt bovenop uw gebruikelijke sterkte die u nodig heeft om in de verte scherp te kunnen kijken. De gemiddelde leesafstand bedraagt 40 centimeter wanneer men een boek of krant leest. Bij het gebruik van smartphones wordt door de felheid van het beeldscherm en het kleine lettertype echter een kortere leesafstand van 33 centimeter gebruikt. Uw ogen moeten meer inspanning leveren om scherp zicht te krijgen tijdens het afwisselen op verschillende afstanden. 
 

Digital brillen glazen Mestrini optiek maastricht Zeiss brillen glazen
 
Voor elke doelgroep een optimale ondersteuning
De ondersteuning is mogelijk in verschillende categorieën, die gebaseerd zijn op uw behoefte. De opbouw van deze sterkte loopt van minder ondersteuning naar iets meer ondersteuning. De ondersteuning die u nodig heeft wordt samen met de opticien of optometrist bepaald. De lichte sterkte aan de onderkant van het glas is niet vergelijkbaar met een multifocaal glas. Het is slechts een kleine toevoeging, geen compleet leesgedeelte. Het glas is daardoor ook zeer geschikt voor de jonge gebruiker vanaf 16 jaar.