Vormstabiele contactlenzen

Harde lenzen hebben plaats gemaakt voor de zogeheten ‘vormstabiele contactlenzen’. Waar de harde lens weinig tot geen zuurstof doorliet, zijn de vormstabiele contactlenzen gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal en zijn ze tegenwoordig half hard. Dit type lens drijft bovendien op het traanvocht en komt daardoor niet in directe aanraking met uw oog. De vormstabiele contactlenzen zijn uitermate geschikt voor hogere sterktes en extreem cilindrische afwijkingen. Een vormstabiele lens kunt voor een langere periode dragen. Uiteraard vindt er wel een geregeld een controle plaats.
 
Vormstabiele lenzen bestaan in verschillende uitvoeringen. U kunt hierbij denken aan een multifocale variant waarmee u zicht heeft op alle afstanden, of aan een enkelvoudige variant waarmee u scherp zicht heeft op één bepaalde afstand.
 
Het is tevens mogelijk om een vormstabiele lens op maat te laten maken zowel bij een multifocale als enkelvoudige variant. Hierdoor kunnen zeer hoge afwijkingen en extreem cilindrische afwijkingen gecorrigeerd worden. Bij Mestrini Optiek maken wij gebruik van een zogeheten topograaf die uw hoornvlies op duizenden individuele parameters opmeet. Hiermee kunnen wij een lens voor u aanmeten die naadloos op uw oog aansluit. 

Vragen? Neem contact op