Matsuda

Bij het Japanse merk Matsuda draait het allemaal om het detail. Elke kleine gravure wordt helemaal met de hand vervaardigd. Alleen het meest hoogstaande materiaal wordt gebruikt. In hun collectie wordt veel titanium gebruikt, een materiaalsoort dat typisch is voor Japan. 

De oorsprong

Opgericht in 1967 door Mitsuhiro Matsuda in Tokyo, is Matsuda al snel een van de meest toonaangevende Japanse modemerken geworden. De beroemde creaties zijn op het verleden geïnspireerd maar passen uitstekend in het huidige modebeeld. Kort gezegd: een tijdloos merk. De brillen worden in Japanse werkplaatsen nauwkeurig op ambachtelijke wijze vervaardigd en iedere Matsuda creatie vertegenwoordigt meer dan 45 jaar geschiedenis.

Een authentieke collectie

Elke Matsuda wordt gekenmerkt door vakmanschap, maar toch is elke collectie van het merk ook duidelijk te onderscheiden. Zo is er de zogeheten ‘haritage’ collectie die terugblikt op het verleden maar met de modern  technieken van nu. De monturen uit deze serie hebben nog dezelfde uitstraling als vroeger. Daarnaast hebben zij ook meer opvallende collectie, vaak gemaakt uit een cellulose acetaat in combinatie met titanium. Voor ieder die van een authentiek en uniek ontwerp houdt, is Matsuda het overwegen waard. 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK