50 JAAR MESTRINI

Mestrini blikt terug en kijkt vooruit


In het midden van de jaren ’60 startte Hub Mestrini in een hoekje van zijn schoonmoeders drogisterij in Bleijerheide (Kerkrade) een brillenzaak. Een vroeg teken van de vooruitziende blik van Mestrini Na vijf jaar had ‘het hoekje’ de drogisterij verdrongen en was er sprake van een volwaardige optiekzaak.
Groei naar twee vestigingen
 
In 1975 opende Mestrini zijn tweede vestiging , aan de beek straat in Meerssen. Later zou dit filiaal verhuizen naar de Stationstraat. In 1990 deed de tweede generatie zijn intrede in de zaak, in de persoon van zoon Harold.
De tweede generatie aan het roer
 
In 1998 besloot vader en grondlegger Hub een stapje terug te doen en namen Harold en zijn vrouw Monique de zaak over. In 2000 sloot de originele vestiging in Bleijerheide haar deuren en richtten Harold en Monique hun aandacht volledig op de expansie van de vestiging in Meerssen. Die strategie wierp zijn vruchten af want vijf jaar later –in 2005- verhuisde de zaak naar een groter pand een paar deuren verderop.
Nieuwe vestiging in Wyck
 
In 2011 groeide de optiekzaak weer naar twee vestigingen. In het trendy stadsdeel Wyck in Maastricht voelde het modieuze Mestrini zich meteen thuis. Anno 2015 heeft Mestrini in totaal veertien medewerkers: opticiens, optometristen en stijladviseurs.
Derde generatie popelt
 
Hoewel de tweede generatie nog lang niet van plan is met pensioen te gaan, rammelt de derde generatie Mestrini al voorzichtig aan de deur. Jules, de jongste zoon vaan Harold en Monique, studeert momenteel optometrie en zal na het afronden van zijn studie hoogstwaarschijnlijk zijn intrede in het familiebedrijf doen.
 
Het 50 jarig bestaan vieren wij natuurlijk ook met 
u!
 
Een tweede bril is altijd leuk om mee af te wisselen en aan te passen aan uw kleding. Daarom krijgt u nu 50% korting op het tweede paar glazen! Heeft u liever een zonnebril of sportbril op sterkte? Dan geldt deze actie natuurlijk ook!
Wij zien u graag

Geplaatst op: 09-11-2016

TERUG