Een nieuwe bril. Bij Mestrini doen we dat zo:

Stap 1: Een montuur moet helemaal bij u passen. Het is een sieraad voor uw gezicht. Onze adviseurs helpen u dan ook graag met het vinden van een montuur waar u zich prettig bij voelt.  Van opvallend tot subtiel, voor iedereen is er een passend montuur.

 


Stap 2: U heeft een mooi montuur gevonden. Wij zullen dan nu beginnen met de voormetingen. Alvorens de oogmeting begint controleren wij uw oogdruk en zullen wij met de Zeiss Iprofiler uw globale sterkte in kaart brengen.


Stap 3: De oogmeting zal nu beginnen. Wij bepalen samen met u welke sterkte u het meest comfortabele beeld geeft. Wij doen dit door eerst een automatische meting te doen, waarna wij samen met u de sterkte bepalen aan de hand van een uitgebreide subjectieve refractie. Wij doen deze meting met een pasbril met losse pasglaasjes en kunnen hierdoor uw individuele kijkbehoefte optimaal in kaart brengen. Mochten wij bijzonderheden aantreffen tijdens deze oogmeting, dan zal de kennis ingeschakeld an een van onze zes optometristen.


 
Stap 4: Een van onze gediplomeerde hbo-optometristen zal de gezondheid van uw oog volledig in kaart brengen. De werkzaamheden van een optometrist zijn naast het aanmeten van brillen en contactlenzen, het opsporen, vaststellen en controleren van oogaandoening en -ziektes. Daarnaast beoordeeld de optometrist ook de samenwerking van uw ogen en zal dan mogelijk een correctie met prismatische glazen aanmeten en adviseren. Door onze 20-jarige ervaring in de optometrie, staat de gezondheid van uw ogen bij ons het hoogst in het vaandel.Stap 5: Nadat de volledige refractie en aanvullend optometrisch onderzoek heeft plaatsgevonden, gaan wij samen met u op zoek naar het beste glas voor uw gebruik. Hiervoor krijgt u uitgebreid advies over de mogelijke glazen. Samen met u bekijken wij wat uw individuele kijkbehoeftes zijn en zullen wij beoordelen welke brilglazen van Zeiss daar het beste bij aansluiten.Stap 6: Naast het kiezen van de juiste brilglazen is het bepalen van de centrering en hoe het montuur op uw gelaat past zeer belangrijk. Dit doen wij met de Zeiss Visufit 1000. Dit unieke, specialistische apparaat gebruikt 9 camera’s en 45 miljoen focuspunten om een 180  graden beeld van uw gezicht en montuur te vormen, waardoor wij uw nieuwe brillenglazen uiterst nauwkeurig en individueel kunnen aanpassen. Zo bent u verzekerd van de beste kijkoplossing voor u.

 
Stap 7: Met al deze individuele parameters zullen uw glazen bij ons arriveren. Waarna wij in ons open atelier uw glazen precies op maat zullen slijpen zodat deze het mooist in uw montuur passen. Dit ambachtelijke werk gebeurt nog altijd bij ons in huis. De glazen zijn gemonteerd en de laatste controles worden verricht. U bril is klaar om afgehaald te worden!


Stap 8: U komt uw bril afhalen, dat is natuurlijk altijd weer een spannend moment. Wij vragen u naar uw eerste indruk en zullen weer goed kijken naar de afpassing van uw montuur. Uw bril is klaar om gedragen te worden! Na twee weken nemen wij nog een keer contact met u op om na te gaan of alles helemaal naar wens is. Uiteraard bent u altijd welkom als u vragen heeft over uw bril.


Geplaatst op: 18-12-2018

TERUG