DO' S AND DON' TS: MAKE-UP EN EEN BRIL

Make-up en een bril: do’s en don’ts
 
Een bril is een sieraard voor het gezicht, maar make-up ook. Hoe combineer je dit en waar moet je op letten?

Een bril is helemaal een fashion item en het verrijkt het gezicht (mits goed gekozen door Mestrini optiek :)) helemaal. Een mooi aangebrachte make-up moet daar natuurlijk mooi op aansluiten. Zo gemakkelijk is dat nog niet want ten eerste, je ziet niks en dat weten wij als bril dragers natuurlijk allemaal…


Laten we beginnen met de wimpers
Hoe vervelend is het als jouw wimpers de hele dag tegen de brillenglazen blijven aantikken. Je bril wordt vies en daarbij is dat echt geen prettig gevoel. What to do? Altijd je wimpers krullen! Wanneer de wimpers worden gekruld gaan deze mooi naar bovenstaan en zullen ze de glazen minder snel raken. Een extra tip voor het krullen van wimpers: verwarm de wimperkruller. Houd hem een half minuutje onder de föhn of zet de kraan op heel heet en laat de damp tegen de kruller komen. Wanneer de wimperkruller warm is, zal deze extra goed krullen. Komen de wimpers er dan nog steeds tegen aan? Dan heb ik een tip die heel goed werkt, maar voer deze voorzichtig uit. Breng eerst een dun laagje mascara aan op de wimpers en laat dit drogen. Krul vervolgens de wimpers en je zult zien dat deze meer dan normaal gekruld staan. De mascara houdt ze in hun stand. Wees hier iets voorzichtiger omdat de mascara kan plakken aan de wimperkruller. Naast al deze mascara-tips is het natuurlijk ook mogelijk om de bril op een andere manier af te laten stellen, waardoor de wimpers er sowieso minder tegen aan komen.

Dan nu verder met de concealer
Een bril zorgt vaak voor een schaduw onder de ogen. Dat wil natuurlijk niemand. Deze schaduw accentueert de donkere plekjes onder de ogen. breng een natuurlijke concealer aan onder uw oog en laat het is een driehoekjes richting uw neus lopen. Dit ziet er veel frisser uit!
 
Oogschaduw
Oogschaduw is misschien wel het lastigste om aan te brengen wanneer u geen bril op heeft. Belangrijk is dat het donkerste deel van de schaduw wordt aangebracht in de arcadeboog (het bewegend ooglid). Begin hier dan ook met flink wat oogschaduw en u voelt (want u ziet het misschien niet goed zonder bril) hoe de lijn van uw oog loopt. In deze lijn brengt u de donkere kleur aan. Deze kunt u vervolgend vervagen met een lichtere kleur.
Is uw bril donker van kleur en grover van opbouw? Kies dan voor een subtiele kleur met een frisse look. Is uw bril juist zacht van vorm en heeft het een dunnere rand? Kies dan voor een iets zwaardere oogschaduw. Zorg ervoor dat de lippenstift niet de opvallend wordt bij een zware oogschaduw. Bij een lichte oogschaduw kan dit wel.

Eyeliner
Bij eyeliner telt eigenlijk maar één echte tip: Het uiteinde van de liner mag met de puntjes een klein beetje om hoog lopen. Hierdoor wordt de kracht van het montuur versterkt. Het is mooi wanneer een bril iets meeloopt met de wenkbrauwen en door de eyeliner iets op te laten lopen richting de bovenhoeken van de bril, wordt dit effect geaccentueerd. Hiermee krijg je een mooie vrouwelijke look en toch krachtig

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn hét referentiepunt in het gezicht en deze mogen daarom dan ook spreken. Omdat de bril vaak de wenkbrauwen al iets maskeert, is het extra mooi als de wenkbrauwen meer aanzet krijgen. Neem een iets spitser kwastje en een poeder (wenkbrauwpoeder of een matte bruine oogschaduw) en vloei mee in de lijn van de wenkbrauw. Gebruik geen potlood, dit maakt de lijn te hard. De wenkbrauw hoeft niet helemaal ingekleurd te worden, maar zorg dat het iets meer aanwezig wordt.
Het gezicht komt nu meer uit en zorgt dat de bril nog mooier bij de vorm van het gezicht past dan voorheen.
 
En wat doen we dan met dat slechte zicht?
Voor detail werk zoals eyeliner kan het beste een vergrootspiegel gebruikt worden. Hierdoor kunt u beter zien of de lijn mooi meeloopt met de vorm van het oog.
Het klinkt gek, maar opmaken heeft heel veel ermee te maken of u uw gezicht kent. Bij het opdoen van oogschaduw en mascara zal dit grotendeels op gevoel gebeuren. Bekijk tussendoor of u tevreden bent met het resultaat door uw bril op te zetten. Let bij het bijtekenen van de wenkbrauwen erop of de wenkbrauwen nog steeds evenveel boven de bril uitkomen. Wat voor mij heel erg werkt is gewoon kort op de spiegel staanBij een min sterkte) Het helemaal scherp krijgen dat lukt toch niet, maar een vergroot spiegel of dicht op de spiegel staan help in ieder geval een klein beetje.
 
Nog meer vragen over make-up met een bril op? Laat het ons weten via Facebook of stuur een e-mail naar vharmsen@mestrini.nl

Geplaatst op: 25-09-2015

TERUG