EEN RONDE BRIL IS ZO…. HOT

‘Ik ben op zoek naar een nieuwe bril’ loopt een meneer binnen. ‘Maar je snapt wel, niet zo’n Youp van ’t Hek brilletje he?!’. Het misverstand dat een ronde bril écht niet kan, heerst blijkbaar nog steeds. De ronde bril komt voor in allerlei maten en kleuren, maar ook in verschillende ronde vormen. De ronde bril is zó niet suf!


Staat een ronde bril mij wel?

Dat is natuurlijk bij elke bril de vraag. Een goede bril sluit naadloos aan qua passing, maar ook bij uw persoonlijkheid. De tijd dat een bril alleen een functieobject was, zijn we natuurlijk al lang gepasseerd. Een mooie bril is een accessoire, het maakt een gezicht.
Een ronde bril oogt heel zacht in uw gezicht omdat er niet met hoekige vormen wordt gewerkt. De vorm gaat vaak goed samen met een gezicht met rechtere gelaatstrekken omdat de bril uw gezicht vriendelijker maakt. Van de andere kant kan een ronde bril juist weel heel mooi één worden met het gezicht, wanneer u van u zelf een zachte uitdrukking heeft. Verder kunt u het zo spannend maken als u zelf wilt. Een kleurtje? Geen probleem, een mooie kleur flatteert. Heeft u het toch liever iets subtieler? Dan zou een ronde Titanium bril van Lindberg misschien een optie kunnen zijn.
Naast de volledig ronde variant, zijn er ook versies die niet compleet rond zijn. Deze zijn een beetje afgevlakt aan de bovenkant, waardoor de wenkbrauw meer zichtbaar wordt. Dit is de zogenaamde pantoscopische vorm. Hier heeft u wel de ronding aan de onderkant terwijl de bovenkant iets rechter is afgewerkt.

Maar is mijn bril volgend jaar ook nog wel in de mode?
Een ronde bril is tijdloos. In de jaren ’60 zagen we dat de populariteit al flink groeide. Met name was deze bril natuurlijk dé trend door legendarische rockers als Ozzy Osbourne en Liam Gallagher en natuurlijk John Lennon niet te vergeten. Nog steeds zijn ronde brillen iconisch voor sterren, denk maar aan Johnny Depp.
U hoeft niet bang te zijn dat uw bril volgend jaar (of het jaar daarna of daarna) niet meer in het modebeeld past. Het is daarom ook niet echt een trend, maar een blijvende populaire vorm. U en uw bril ronde mogen gezien worden!Geplaatst op: 25-09-2015

TERUG