DRAAGT U AL EEN COMPUTERBRIL?

Werkt u veel achter de computer?
Drie manieren om te ontdekken of u de juiste bril draagt tijdens computerwerk


Leunt uw hoofd vaak naar voren?

Grote kans dat u een leesbril draagt achter de computer. Waar uw beeldscherm gemiddeld op 60-80 cm afstand van uw ogen staat, is de leesbril echter bedoeld voor de korte afstand (40cm). Om toch helder te kunnen zien, zal u de neiging voelen naar voren te leunen om de afstand tussen u en uw computer te verkleinen. Dit veroorzaakt spanningen in nek en rug. (afbeelding 1)

Leunt uw hoofd vaak naar achteren?

Dit is vaak het geval bij een multifocale bril. Het middelste gedeelte van multifocale glazen is het smalste gedeelte van het glas. Om bij het leesgedeelte aan de onderkant van het glas te komen, zal u de behoefte voelen om uw hoofd meer naar achteren te brengen voor beter zicht op het beeldscherm. Ook dit is belastend voor uw nek en rug. (afbeelding 2)

Heeft u achteraf regelmatig hoofdpijn?

Wanneer u een multifocale bril of leesbril achter de computer draagt, staan niet alleen uw nek en rug op spanning, maar uw ogen ook. Als uw ogen zich te lang en intensief hebben ingespannen, kan dit hoofdpijn veroorzaken.

Computerbril Mestrini Maastricht - Opticien Maastricht

Overweeg een computerbril

Een computerbril is speciaal ontwikkeld om op een natuurlijke manier naar uw beeldscherm te kijken (afbeelding 3). Een computerglas heeft geen aanpassing nodig voor vertezicht. Hierdoor blijft er meer ruimte in het glas over voor de middenafstand met een lichte overloop naar een leesafstand. Wanneer je dus recht naar je beeldscherm kijkt, kijk je direct met een sterkte die geschikt is voor de afstand tussen je ogen en het beeldscherm. Het resultaat: breder en scherper zicht en minder spanning op uw nek, rug en ogen na een dag achter de computer. Gaat u graag voor het meest comfort? Combineer in dat geval een multifocale bril met een computerbril. Hiermee bent u verzekerd van het meest natuurlijke zicht in uw dagelijkse leven.Geplaatst op: 26-04-2017

TERUG