Droge ogen

Blephex behandeling

Wat is het?
De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van Blepharitis. Een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglidrand. BlephEx is een pijnloze behandeling die door een optometrist uitgevoerd kan worden.


Oorzaken
Blepharitis is vaak de voorloper voor ernstige ooglid ziekten, zoals meibomian gland dysfunction en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor op oudere leeftijd. Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijmlaagje langs de wimpers. Welke mogelijk schade aan de traanklieren kan veroorzaken en de traanproductie kan beïnvloeden. 


De meest voorkomende klachten zijn:
• Droge ogen
• Zandkorrel gevoel
• Rode/branderige ooglidranden
• Veel wrijven in de ogen                                                                      
• Kleverige oogleden
• Korstjes op de ooglidranden
• Jeukende oogleden
• Waterige/tranende ogen
• Lichtgevoeligheid


Behandeling
Voordat we met de behandeling beginnen, worden er eerst foto’s van de oogleden gemaakt. Dit 

herhalen wij ook weer na de behandeling. U krijgt van ons daarna een licht verdovende druppel in het oog. Dan gaan we met behulp van een sponsje precies en voorzichtig de randen van de oogleden en wimpers schoonpoetsen, waarbij schilfers worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst.

Tijdens het poetsen ervaren de meeste mensen een kriebelend gevoel, de behandeling is verder pijnloos. Na de behandeling die ongeveer 6 tot 8 minuten duurt, worden uw ogen schoongemaakt.


Welke resultaten kunt u verwachten van de behandeling?
Alle behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verlichten. Na de behandeling is het belangrijk dat de oogleden schoon blijven en adviseren wij u passende nazorg. In overleg met de optometrist zal een passend nazorg pakket worden samengesteld. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 3 tot 4 maanden herhaald worden.


Als u besluit zich te laten behandelen
Indien u wenst de behandeling te ondergaan dan kunt u bij ons een afspraak maken. Een van onze optometristen zal uw ogen onderzoeken, de behandeling met u doorspreken en uiteindelijk uw oogleden behandelen.