Fixatie disperatie onderzoek

Onze ogen kijken in een goede situatie samen naar één punt. Ze leveren dan via onze oogzenuwen twee beelden aan waar onze hersenen dan één geheel van maken. Wanneer de ogen niet precies naar hetzelfde punt kijken moeten onze hersenen een grote inspanning leveren om de twee binnenkomende beelden samen te voegen tot één beeld; is er sprake van een fixatie disparatie.
 
 
De moeite en de inspanning die ons visuele systeem dan moet leveren kan leiden tot zogeheten asthenope klachten. Dit kunnen verschillende klachten zijn zoals:
 
 

 
Wanneer u zich herkent in een of meer van de bovenstaande klachten raden wij u aan om een afspraak te maken bij een van onze optometristen. De optometrist zal dan zeer nauwkeurige testen uitvoren met de Polatest van Zeiss en de meet-en correctie methode van H.J. Haase.
 
Wanneer bij u fixatie dispararatie wordt vastgesteld kunnen wij via een binoculair onderzoek nagaan hoe de storing van de samenwerking van de ogen verholpen kan worden. Een mogelijkheid hierin zijn prismatische glazen.
Door een prisma toe te voegen aan het brillenglas wordt ervoor gezorgd dat de beelden van beide ogen op hetzelfde punt op het netvlies terecht komen, zonder extra inspanningen van uw hersenen of oogspieren. In de prismabril worden uiteraard ook mogelijke andere correcties verwerkt zoals uw sferische of cilindrische afwijking.


Vragen? Neem contact op