Oogzorg

Uw ogen zijn een kostbaar goed. Daarvoor wilt u natuurlijk de allerbeste zorg. Voor het beste optische advies, staan wij uiteraard voor u klaar. Naast vakkundige opticiens hebben wij ook meerdere optometristen in dienst. De optometrist is een schakel tussen de opticien en de oogarts en een deskundige op het gebied van de gezondheid en het functioneren van het oog.
 
Naast het opmeten van de sterkte onderzoekt een optometrist op oogziekten en afwijkingen. Daarbij kijkt hij naar de buiten- en binnenkant van uw oog. Afhankelijk van de bevindingen van de optometrist kan hij u doorverwijzen naar de oogarts voor verder onderzoek of behandeling. 

Wanneer de optometrist?
 
U kunt de optometrist allereerst raadplegen als u niet scherp ziet. Hij kijkt dan of u een (nieuwe) bril of contactlenzen nodig heeft. Tevens kan hij oogproblemen signaleren waarbij die hulpmiddelen geen oplossing bieden.
 
Heeft u een oogaandoening zoals glaucoom of maculadegeneratie, of komt dit in uw familie voor? Ook dan is het verstandig de optometrist te bezoeken. Door oogproblemen zoals glaucoom in een vroeg stadium op te sporen en u tijdig door te verwijzen, kan de optometrist (verdere) achteruitgang helpen tegengaan.
 
Met diabetes, hoge bloeddruk en het gebruik van bepaalde medicatie (zie bijsluiter) loopt u kans op bepaalde oogklachten. Het is dan raadzaam bij de optometrist langs te gaan voor onderzoek en advies.

Vragen? Neem contact op