Are we looking for you?


 
Wij zijn opzoek naar een gedreven spontane leerling die ons team komt versterken!

 
Een greep uit jouw dag bij Mestrini optiek:

Jij begint de dag met ervoor te zorgen dat de winkel er spik en span uitziet. Daarna even lekker een kopje koffie en wat bij kletsen met collega’s. De dag begint nu echt!
Wat is er leuker dan iemand verblijden met het nieuws dat de bril klaar is? Yes, jouw taak! Vervolgens pak je de bril mooi in en zet je hem klaar om afgehaald te worden. Oeh, in de tussentijd zie je dat er een bril niet netjes op de plank ligt, uiteraard leg jij hem meteen even recht.

Lees meer

Heeft u droge ogen?

Komt dit bekend voor?
 
Heeft u last van tranende ogen? Het idee dat er een korreltje zand in het oog zit? Zijn uw ogen geïrriteerd of rood? Moet u vaak in uw ogen wrijven of is uw zicht beter als u goed knippert?

Als u zich in deze symptomen herkent, dan is de kans groot dat u droge ogen heeft.
 


 

Lees meer

Myopie management bij kinderen

Bijziendheid bij kinderen
Voorkomen is beter dan genezen
 
U heeft het misschien gelezen in het nieuws van afgelopen weken: steeds meer kinderen worden bijziend. Kinderen staren tegenwoordig
vaak urenlang naar kleine schermpjes van tablet, smartphones en laptops. Dat te veel naar beeldschermen kijken, kan leiden tot forse toename van bijziendheid en op latere leeftijd kan het zelf leiden tot verhoogde kans op oogafwijkingen. Het is dan ook niet voor niets
dat bijziendheid de grootste oorzaak van blindheid aan het worden is.
 
 Bijziendheid bij kinderen
 Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid neemt steeds extremere vormen aan. Als een kind
 al jong last heeft van bijziendheid, dan gaan de ogen bovendien hard achteruit. De sterkste
 toename van bijziendheid vindt meestal plaats tussen de leeftijd van zes en zeventien jaar.

Lees meer

DRAAGT U AL EEN COMPUTERBRIL?

Werkt u veel achter de computer?
Drie manieren om te ontdekken of u de juiste bril draagt tijdens computerwerk

Lees meer

CONTACTLENZEN EN OOGONTSTEKING: WHAT TO DO?

Hoe kan een oogontsteking ontstaan? Een oogontsteking kan op allerlei manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een vervuilde lenshouder. Een lenshouder is een perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien en daarom moet de lenshouder goed schoongehouden worden. Spoel de houder wanneer je de vloeistof ververst even af onder heet water en laat de houder aan de lucht drogen.

Lees meer

BINOCULAIRE KLACHTEN: HETEROFORIE

Omdat we bij het zien beide ogen gebruiken, is onze visie niet alleen afhankelijk van het zicht van de afzonderlijke ogen – het zogenaamde monoculaire zicht – maar ook van de interactie tussen beide ogen – het binoculaire zicht.

Lees meer

GEWENNINGSPROBLEMEN BIJ MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Multifocale brillenglazen zijn een uitkomst voor iedereen die behalve voor veraf ook een bril nodig heeft om dichtbij scherp te zien. Dankzij meerdere sterktegebieden in het brillenglas, die naadloos in elkaar overlopen, heb je met een multifocale bril op alle afstanden perfect zicht.

Lees meer